Followers

Wednesday, 16 May 2012

SELAMAT HARI GURU !!!


Selamat Hari GURU kpd Ayah + Ma + Arwah Abg + Kakak + adik beradik + Makcik Pakcik + sepupu sepapat dan kaum keluarga yang bergelar guru, guru sementara, guru tusyen, dan semua rakan² sekalian... Smg ilmu yang bermanfaat yang dikongsi itu membantu kita semua di sana nnti, insyaAllah.

Rasulullah saw bersabda, “Apabila anak Adam (manusia) meninggal dunia maka putuslah amalnya kecuali tiga perkara, iaitu sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat, dan anak soleh yang mendoakan untuknya.” (HR. Muslim)

Daripada Abu Umamah al-Bahili, Rasulullah SAW bersabda: Sesungguhnya Allah, Malaikat dan Ahli (penduduk) langit dan bumi; hingga semut di dalam lubang dan juga ikan paus (meliputi seluruh haiwan di darat dan di laut) mendoakan kebaikan atas orang yang mengajar perkara yang baik kepada manusia.

(HR al-Tarmizi, 300 hadis bimbingan oleh ustaz Zahazan Mohamad)

"Ya Allah, berkatilah usaha dan kehidupan guru-guru sekalian..."
p/s: guru² makeup ku jugak.... Mea, Huzz, My Sis, Cama, dan ramai lagi.. :) Jasa semua hanya Allah saja yang mampu membalasnya...

Friday, 6 January 2012

2012


Sedar tak sedar kita dah masuk ke Tahun 2012, Ain Amin Touch mendoakan semoga semua urusan dan perancangan semua dipermudahkan dan buat bakal² pengantin Tahun 2012 ini, jgn lepaskan peluang untuk dapatkan harga yang terbaik dari Ain Amin Touch

Hubungi : 010-2628 545
atau inbox fb Ain Amin Touch

Pages : Ain Amin Touch



Monday, 17 October 2011

MAKEUP PROMOSI 2011

Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum wrh wbt,
Ana Ee Make Up menawarkan HARGA MAKEUP PROMOSI 2011 untuk semua bakal pengantin dan jelitawan diluar sana.
Apa tunggu lagi, hubungi 010-2628 545 untuk sebarang pertanyaan lanjut
atau
tinggalkan private message di inbox fb : Are'in Amin ( Ana Ee Make Up )
atau
email at anaee.makeup@gmail.com

Best Price waiting for u ♥

Saturday, 8 October 2011

MakeOver | Aqilah Rohizad

Assalamualaikum gurls...

Amin sempat makeoverkan Aqilah sempena perjumpaan kami yang seterusnya, walaupun kesuntukan masa sebab berstory mory, tp nak jugak makeup tu... sempat upload 1 je dlu.. nntikan susulannya ok ^_~









Talent | Aqilah Rohizad
MUA | Are'in Amin @ Ana Ee Make Up
Lokasi | Masjid As-Syakirin KLCC
Tema | Santai

Thursday, 8 September 2011

Make Up : Suzzana - Engagement

Assalamualaikum & Afternoon, kali ni sy nak share pic sy makeup kan my bestie di hari pertunangan die yang  sehari sebelum majlis pertunangan saya.. hehe tapi masa ni, sy xpakai MAC lagi.. masa ni MOST brg makeup sy pakai is TBS ~the body shop~
MAJLIS PERTUNANGAN
Suzzana & Raimi
Kg Padang Bongor, Binjai, Kubang Kerian, Kelantan
Date : 19/11/2010
Bride to be : Suzzana
MUA : Ana Ee 
Theme : Engagement





Sebarang tempahan atau pertanyaan boleh menghubungi :-
Ana Ee 
010.2628.545
anaee.makeup@gmail.com


Saturday, 20 August 2011

MakeUp : Santai : Aqilah

Assalamualaikum...
Kali ni share Pic KeyLa pula... aritu xsempat nak upload.
Talent : Siti Nur Aqilah
Theme : Santai jugak
*Talent request xnak usik kening ^_^


Mata : Gold+Black Socket
Lip : Natural orange





Terima kasih Aqilah =))

Sunday, 14 August 2011

Make Up : Santai : Sarwani

Story Credit to : KeyL at http://thekilewithin.blogspot.com/

Yesterday, I met with my dearest and bestest friends Wani and Kak Ain at KLCC. It was our first time meeting after Kak Ain became Mrs Aminatul Aiman. Yes, she got married to her love of her life Mr Asyraff..Hehe..We've been planning to meet up for weeks, but only got the chance to finally 'bermanja-manja' together yesterday.

Sampai-sampai je kat KLCC, I found her talking to a MAC staff. For your information, Kak Ain memang ada provide service make up untuk engagement, or dinner parties. And one of her dreams was to open her own bridal house one day. So, semalam Kak Ain sempat la shopping barang-barang make up untuk bisnes dia.

Jadinya, sesi bermanja-manja semalam dah jadi sesi fotografi untuk promote service make up and blogshopnye di dunia maya.
Mari layan pics ok... 


 Kak Ain kate die makin berisi sejak kahwin. But to me, she looks exactly the same. Masa jumpa kat MAC semalam, Kak Ain baru lepas bergambar enagn Ifa Raziah yang kebetulan beli make up kat situ jugak. Sempat lagi Kak Ain mintak supaya di 'makeover' kan by one of the make up artist kat situ. Bila dah habis sesi makeover  Kak Ain, we walked to KLCC PArk while waiting for Wani to arrive.
Talent : Sarwani Rodzuan
MUA : Ana Ee Make Up
Tema : Santai








Tak lengkap la sesi make over without tudung yang sesuai kan? The shawl is provided by Kak Ain's own blogshop taw... http://anaexcellent.blogspot.com/

the MUA, the MODEL, the PHOTOG


...more interesting story, leh continue kat
http://thekilewithin.blogspot.com/2011/08/outing-klcc.html


tersangat la tenkiu to Ms Keyl coz izin kan ana copy paste story tersebut coz, tetibe ana sgt kering kontang idea nak buat n3 ni... hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Feel free to contact me for make up services :-
Are'in Amin [at] Ana Ee Make Up
H/P : 010-2628 545
E: anaee.makeup@gmail.com
W : http://anaexcellentmakeup.blogspot.com/
W : http://anaexcellent.blogspot.com/ for Ana Ee Collections
Fb: http://facebook.com/anaee.makeup
Pages Fb : Ain Amin Touch
Special price for u ^_~ ♥